Mooie Beiler Koningsloop 2017

27 April 2017 een avond voor de Koningsloop in Beilen met een mooie eindtijd op de 10KM.

Na een morgen van vroeg opstaan (5.20) en een dag hard werken is het in de avond tijd voor mijn eerste Beiler Koningsloop, 10KM. Een uur voor de start ben ik nog mooi op tijd om mijn startnummer 331 op te halen in de kantine van korfbalvereniging Vitesse. Startnummer en naar buiten om Evelyne op te wachten, en dan samen met haar naar binnen, starnummer halen en nog even warm zitten. Want het was geen warme zonovergoten koningsdag, en nu tegen 18.30 met 8 graden en wind best wel een beetje fris.

Dan tegen 18.45 samen richting de start, maar onbekend net als vele ander lopers, staan we aan de verkeerde kant van de startstreep. Dus na de juiste aanwijzing naar de juiste zijde van de startstreep. Nog even mijn veter opnieuw strikken en samen wachten tot de start. En dan gaan we over een smalle start tussen 2 rijen dranghekken door. Het is even dringen en Evelyne is me deze keer voor. na een kleine 100 meter kom ik opgang. Na een stukje woonwijk gaat het richting de A28 en voor de eerste kilometer gaat het al omhoog, de viaduct over. En met een 4.31 zit het ritme er al goed in. Over het viaduct gaat het rap weer naar beneden en dan linksaf de Ossebroeken op. Met wind pal tegen over een oude klinkerweg richting het industrieterrein. De 2e kilometer zie ik een tijd van 4.42 en hoop dit minimaal vast te kunnen houden voor een goede eindtijd. En na een rondje industriegebied, gaan we onder de A28 door en even verder een smal gravelpad op langs de A28. Hier wordt het zwaarder, een paar pittige heuvels op en af. Even later gaat het via de berm omhoog tegen de viaduct omhoog en daarna weer omlaag Beilen binnen. Als ik even later weer langs de start kom heb ik de eerst 5Km gelopen in 23.24. Inmiddels ben ik in een leeg gat gekomen, de lopers voor mee zijn al 50 meter verder en de anderen blijven iets achter. Als ik even later weer de viaduct omhoog ga, komt Evelyne net naar beneden en begroeten we elkaar. In de eerste ronde heb ik al besloten de laatste 2 kilometer weer wat te versnellen, dus nu maar niet te gek doen. Kilometer 9 gaat in een nette 4.38 en als ik even later weer viaduct af richting Beilen ga pers ik er nog wat extra snelheid uit en lukt de laatste kilometer in 4.28, mede dankzij de aanmoediging van het publiek. En erg tevreden zie  ik een eindtijd van 46.03 .

Na een beker drinken en een stuk fruit loop ik naar de auto. Eerst mijn jas aan en dan het startnummer inleveren. Hier krijg ik nog een lekkere appel en een zakje met paaseieren, nog prima te eten na pasen. Dan ga ik weer naar de start en sta even later naast Jan die foto’s neemt. En dan nog even Evelyne aanmoedigen vlak voor ze over de finish gaat. En ook zei is tevreden met een mooie tijd van 1.01.35, helemaal omdat ze na de Klap tot Klaploop een lichte blessure had opgelopen.