Een mooie Bommen Berendloop

Zondag 27 augustus was het zover, ik kon gebruik maken van mijn gewonnen startnummer 835, via de Facebook actie van de B&C Bommenberendloop. De week er voor nog sterk getwijfeld of deelname voor mij mogelijk zou zijn.

De 4 weken er voor liep het al niet zo als ik wou. Plots veel last van mijn rechterbeen na het trainen. Dus maar snel een spoed afspraak bij mijn podoloog. Het probleem uitgelegd en met een nieuw zooltje in mijn werkschoen moet het probleem opgelost zijn. Met enig wantrouwen en een paar dagen rust toch maar weer voorzichtig trainen, en ja hoor ze had gelijk, niet het zooltje in mijn loopschoen, maar die in mijn werkschoenen waren de oorzaak. Maar weer een paar trainingen verder, begon mijn rechter knie en been te zeuren. Dus snel weer contact opgenomen en binnen 2 dagen had ik ook in mijn linker werkschoen een nieuwe zool. Dus weer even rust, en dan weer van start. En ja gelukkig dat is ook opgelost.

Dan is het de maandagavond voor de loop, even lekker en hoognodig in de tuin bezig en pats, mis. SPIT ! Nou dat is balen, dus de komende dagen maar proberen de rug los te fietsen en wandelen en niet zwaar te belasten. Vrijdagavond dan maar even een korte ronde trainen om te testen of mijn rug genoeg hersteld is voor zondag. En ja het voelt nog erg stram, maar geen pijn na het rennen. Dus ik neem me voor om wel van start te gaan en het rustig aan te doen. Dus maar niet hopen op een goed eindtijd.

Zondagmorgen op weg naar Groningen zie ik grote zwarte rookwolken boven Groningen. Even later hoor ik op de radio dat het Holland Casino in de brand sta. Gelukkig hebben we daar geen last van. De start is namelijk aan de rand van Groningen op de atletiekbaan in het Stadspark. De zon staat inmiddels al hoog aan de hemel. Een uurtje voor mijn start haal ik mijn startnummer op en geniet nog even langs de baan van de kinderen die hun ronden over de atletiekbaan rennen. De een soepel en fanatiek en de anders moeilijk puffend.

Dan is het 11.10 en klinkt het startschot op de atletiekbaan. En daar gaat de grote groep, waarin ik reeds bijna voor in loop. Het loopt heerlijk, die eerste ronde over de atletiekbaan, waarna het via het Stadspark verder gaat. Even later lopen we het park uit en met een mooi tempo van de eerste kilometer 4.22 gaat het rap omlaag de tunnel onder de A7 door. Lekker door het buitengebied van Groningen gaat het verder af en toe gaat iemand mij voorbij, en soms haal ik een deelnemer in. En na zon 3,5 kilometer loop ik weer eenzaam, de lopers voor me zijn al 50 meter verder en de deelnemers achter me nog verder achter. Dan wordt het dus weer zwaarder dan met andere deelnemers mee te kunnen lopen. Maar goed het gaat nog prima met kilometers van 4.50 – 4.40 en 4.47 . En dat valt me mee ondanks de slechte voorbereiding.

Weinig publiek langs de kant, dat valt mij hier wel op. Maar goed die zitten natuurlijk nog op de tribunes op de atletiekbaan.
En gestaag en in een iets langzamer tempo gaat het verder, terug richting de atletiekbaan. Inmiddels heb ik wel besloten om de laatste kilometer nog proberen wat te versnellen omdat de rondetijden nu al gezakt zijn rond de 5 minuten. Dan gaat het weer omlaag de tunnel onder de A7 door, nog even een stukje park en dan aangemoedigd door het publiek op de volle tribunes nog 2 ronden over de atletiekbaan. Nog even een paar deelnemers inhalen en dan over de finish. En dik tevreden met een tijd van 47.42 en daarmee een mooie 7e plaats van de 30 mannen 50+