MS Motion 2018 inkomsten ruim 160000 euro opgehaald in Utrecht

Zondag 9 september was het zo ver, de MS Motion dag in Utrecht (Den Dolder), lang naar uit gezien, en een top opbrengst.

Om 10.00 sta ik bij Evelyne voor de deur om samen naar Den Dolder te rijden. Gezellig even bijpraten en voor we het weten komen we aan op het terrein en parkeren vlak bij het podium. Ruim op tijd, en het is al erg druk, met hardlopers, wandelaars en de nodige fans om iedereen aan te moedigen om hun beste beentje voor te zetten.

Na een broodje, koffie en banaan en nog snel even naar de Dixie’s is het bijna tijd voor de start van de 10KM. Eerder zijn al de wandelaars 10KM en 5KM, en de Halve marathon lopers vertrokken. Vlak voor de start staan we klaar, en moet er natuurlijk onder luid muziek nog even warm gezwaaid worden. Dit was overigens niet zo aan ons besteed. De sfeer is lekker ontspannen.  Dan wordt het startsein gegeven en komt de meute hardlopers op gang. Vanaf het Manutan terrein links af en het tempo zit er bij al meteen lekker in. Als  vooruit kijk als ik de groep snellere lopers volg, zie ik dat de eerste lopers als over een paal zijn gesprongen en verder een zandpad op lopen, vreemd denk ik. En dat blijkt ook wel, als er opeens wordt geroepen, “terug we zijn verkeerd !” En snel rennen we met zijn allen terug, de juiste afslag in. Ja er staan wel bordjes, overigens niet echt opvallend, maar als er 1 loper over de dam is volgen er meer.

Na een paar honderd meter rennen we het militaire vliegveld Soesterberg op. Op de landingsbaan lopen vele wandelaars met ook vaak een familielid of vriend(in) in een rolstoel. Halverwege de lange start en landingsbaan staan de eerste drinkpost al klaar. Deze sla ik zoals gewoonlijk over. Ondertussen kijk ik in het rond naar de hangars met oude vliegtuigen er voor, en in de lucht naar de vele zweefvliegtuigen.
Het is overigens behoorlijk warm op het asfalt van de landingsbaan.

Dan gaan we van de baan af, richting het bos, en hier gaat het als snel heuvelop. Een lange heuvel die al snel te voelen is in de benen. Een paar deelnemers die sneller heuvelop kunnen rennen me voorbij, maar als het een tijdje later heuvel afwaarts gaat, ben ik ze al snel weer voorbij. Verder het bos in richting Soesterduinen. Genieten van het mooie bos probeer ik het tempo vast te houden. Na nog enkele km’s gaat het weer links af en wat omhoog, terug naar het vliegveld. Het vliegveld is inmiddels weer mooi vol met wandelaars die ook op de terugweg zijn.
Dan zet ik de laatste km nog even extra aan, en met een nette tijd van 50.33 kom ik, luid toe gejuicht door het publiek over de finish.
Mijn medaille krijgt ik aan gereikt, en na 2 bekertjes water en wat op adem gekomen, loop ik terug Evelyne tegemoet. En een km voor dat ze over de finish komt, ren ik met haar mee, nogmaals over de finish. En ook Evelyne heeft een keurig nette tijd neergezet van 1.05.04.
Als we in het rond kijken, zien we de emoties bij diverse mensen hoog oplopen, knuffels en tranen, en dat mag.

Winnen is die dag niet het grootste belang, maar de MS Motion dag is bedoeld om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor het onderzoek naar de zenuwslopende ziekte MS. En dat bedrag is hierna al op gelopen tot een prachtige 161959 euro, en te samen met de dag in Zwolle en Rotterdam is er 322811 opgehaald.

Wilt u foto’s terug zien van de MS Motion dag in Den Dolder, kijk dan hier …….