Alie Boesenkool-Blok

In 1971 ben ik in het kleine dorpje Eesergoen gem. Borger geboren.  In 1998 getrouwd met Gert, samen hebben we twee dochters geadopteerd uit Taiwan.

Verwachtingen

In 2017 heb ik tijdens trainingen en wedstrijden 1200km gelopen.

Ik verwacht in 2018 1500km te lopen.

Ik neem in 2018 deel aan onderstaande runs:

kalender volgt

 

Hoe ben ik begonnen met hardlopen?

Ben in 1994 begonnen met hardlopen, was toen 20 kg zwaarder en dat was dan ook de reden dat ik ging hardlopen, daarbij komt dat ik hardlopende  mensen benijdde en dacht dat het voor een bepaald soort goed gelukte mensen besteed was.

Gelukkig was dat niet zo, ook ik kon lopen en binnen een paar jaar vlogen de kilo’s eraf en genoot ik steeds meer van het  hardlopen, kan alles eten en kom  geen gram aan, het is zelfs zo erg…dat ik er niet tegen kan eten. Vind dit geen enkel probleem.  In de eerste loopjaren liep ik veelal tussen de 5 en 10 km met af en toe een uitschieter van 17 km.  In 2015 liep ik m’n eerste marathon (Diever) ook in 2016 liep ik deze marathon weer.  Houdt niet van het massale, drukke steden waar ik de weg niet weet, ik zoek altijd wedstrijdjes/loopevenementen in de buurt.  Het gaat mij om het lopen, niet om het publiek, af en toe doe ik een wedstrijd als meet moment.

Ook zie ik soms mensen met overgewicht lopen, vind dat heel dapper van ze, zij mogen wel eens wat meer aangemoedigd worden en complimenten krijgen, ik denk dat voor hen de stap vele malen groter is dan voor de mensen die geen overgewicht hebben.

Waarom loop ik hard?

Verder houdt ik van gevarieerde loopjes, straat, baan evt. interval. Bos, landerijen, dorp, stad en heb zelfs wel eens 7 x  het park op en neer gelopen, om de kids in de gaten te houden, wilde m’n km-ters niet verwaarlozen en maakte zodoende toch nog 16 km.

Ook heb ik van deze hobby m’n werk gemaakt, heb in 2013 m’n trainersdiploma gehaald en geef bij een atletiek vereniging training en heb zelf een loopgroepje opgericht genaamd run&live. Sindsdien heb ik zo’n interesse voor houding en techniek, het boeit me enorm.  Er kan mij geen loper voorbij lopen of ik kijk hem na en heb m’n commentaar of goedkeuring  al gemaakt, kan het echt niet laten om lopers na te kijken , soms springen me de tranen in de ogen en wil me er mee bemoeien, dat doe ik maar niet en denk, ach…….hij/zij probeert het tenminste.

Waarom ik ben  mee gaan doen met rennen voor MS?

Maar als een loopje geld oplevert voor een goed doel …?… dan ben ik enthousiast. Dus vandaar dat ik mee heb gedaan  voor MS. Vorig jaar liep ik 1416 km. Dit jaar hoop ik uiteraard meer te lopen.  Ook weer voor MS.

Nu hoop ik dat er veel geld bij elkaar wordt gelopen voor MS en dat onderzoeken resultaat kunnen geven aan MS patiënten.