Erik Scholte

Geboren onder de rook van Emmen, maar inmiddels al 30 jaar inwoner van het Groningse Musselkanaal . Getrouwd met Sandra en samen 2 knappe dochters. Samen met Sandra runnen we onze eigen bouwmarkt.

Pas op mijn 23e begonnen met sporten, met skeeleren. Dit heb ik vele jaren met plezier gedaan, maar is een echte mooi weer sport, regen en natte wegen zijn te glad voor de kleine skeelerwielen. Ieder voorjaar moest ik weer opnieuw de conditie op bouwen na de herfst/winter niet te kunnen skeeleren. Deze sport deed ik met anderen, maar soms ook alleen.

Verwachtingen

In 2017 heb ik tijdens trainingen en wedstrijden slechts 870KM gelopen. De planning zat op 1250KM, maar door blessure helaas minder gelopen

Ik verwacht in 2018 1200km te lopen.

Onderstaande lopen verwacht ik mee te doen in 2018

Zondag 9 september MS Motion Utrecht 10KM

Zondag 30 september  Posbankloop Velp 15KM

Zondag 28 oktober Diepe hel Holterbergloop 10KM

Zondag 4 november Hondsrug Forest Run 10KM

Zondag 18 november  7 Heuvelenloop Nijmegen 15KM

Hoe ben je begonnen met hardlopen?

Al enkele keren had ik een poging gedaan om dan toch maar te gaan hardlopen, nee dat was toch niets voor mij.
Tot ik maart 2012 uitgedaagd werd om deel te nemen aan de Dam tot Damloop. Dus toe serieus het hardlopen met een schema van www.looptijden.nl de uitdaging aangegaan. En ja ik heb hem uitgelopen, de 10 engelse mijl, maar wel een knie blessure opgelopen………

Maar opgeven is geen optie, dus de draad later weer opgepakt. Lopen? Het is verslavend. Na 2 dagen niet lopen begint het weer te kriebelen.

Waarom ben je mee gaan doen met rennen voor MS?

Ik heb dit plan opgepakt omdat ik al jaren nadacht om iets te doen voor het goede doel. Welk doel en hoe wist ik nog niet. Tot ik er aan dacht om mij sport hardlopen te gaan combineren met het goede doel. Het goede doel wat ik toen voor ogen had is het onderzoek naar de zenuwslopende ziekte MS. En die link was voor mij snel gelegd, omdat mijn 6 jaar jongere zus jaren geleden al de diagnose MS kreeg te horen. Hierop heb ik contact gezocht met het Nationaal MS Fonds, die hierop enthousiast reageerde en mijn idee steunde. En zo gaat naast het genieten van mijn sport, iedere kilometer ook naar het onderzoek naar MS.