Evelyne Salari

Ik ben geboren op 7 september 1950 te Deventer. Ik heb na de kleuter- en lagere school de M.M.S. in Deventer bezocht.
Mijn moeder was een bekende atlete in haar jonge jaren en ze was uitverkoren om deel te nemen aan de Olympische spelen samen met Fanny Blankers-Koen. Helaas ging dit niet door omdat ze zwanger bleek te zijn van mijn oudere broer. Het is dus niet zo gek waar mijn passie voor hardlopen vandaan komt. Ik werd op 12 jarige leeftijd lid van A.V. Daventria en kreeg training van de bekende atletiektrainer Arend Karenbeld.

Verwachtingen

In 2017 heb ik tijdens trainingen en wedstrijden 1140km gelopen.

Ik verwacht in 2018 1500km te lopen.

Ik neem in 2018 deel aan onderstaande runs:

26 augustus Bommen Berendloop 4 Mijl

09 september MS Motion Utrecht 10 KM

15 september Asser 4 Mijl

23 september Dam tot Dam loop 10 Mijl

06 oktober Westerkwartier marathon 11 KM

14 oktober 4 Mijl Groningen

28 oktober Diepe Hel Holterbergloop 10 KM

4 november Hondsrug Forest Run 10 KM

11 november Olympisch Stadionloop 10 KM

02 december Valencia Marathon 10 KM

15 december Ameland Adventurerun 10 KM

Hoe ben je begonnen met hardlopen?

We woonden in Deventer op nog geen 100 meter van een tennisbaan en zodoende ben ik naast de atletiek ook gaan tennissen en daar bleek ik een talent in te zijn.

Echter moest ik op een gegeven moment een keuze maken tussen atletiek of tennis. Het bleek dat ik was ingeschreven voor een atletiekwedstrijd én voor een tenniscompetitie die beide op zondag plaatsvonden. Het was een hele moeilijke keuze, want ik vond allebei leuk. Mijn ouders zeiden “je moet zelf kiezen”. En dat is op zo’n jonge leeftijd ( 14 jaar) echt moeilijk.

Afijn, ik heb gekozen voor tennis. Ik won veel toernooien, werd Overijssels jeugdkampioene en werd opgenomen in de landelijke selectie met 1x per week een centrale training in Amsterdam en later in Den Haag. Ik heb nooit echt de top gehaald en waarom niet? Achteraf denk ik dat ik tijdens toernooien in het hele land zoveel last van heimwee had dat mijn spel eronder geleden heeft. Het is wel mooi dat ik toen ik wat ouder was van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en tennislerares ben geworden. Tennissen heb ik de rest van mijn leven tot voor 2 jaar terug gedaan.

Waarom loop je hard?

Ondertussen woon ik nu 14 jaar in Annen in Drenthe
Ik besloot in maart 2014 de draad van hardlopen weer op te pakken. Ik ben heel rustig begonnen met opbouwen en na ca. 4 maanden heb ik een 12- weeks cursus gevolgd bij Lopenenzo uit Annen. Daarna ben ik lid geworden bij de loopgroep Hunzerunners in Annen. Nu probeer ik sinds 2 jaar te lopen volgens de Chirunning methode, het is een garantie voor blessure vrij lopen. Je krijgt volgens deze methode lopen via de weg van de geleidelijkheid onder de knie, dus het is niet zo dat je na een paar lessen dit volledig kan. Ik ben dan ook veel op mijn loophouding aan het oefenen.

Waarom ben je mee gaan doen met rennen voor MS?

Ik kwam via de sociale site Facebook een bericht van Erik tegen over Rennen voor MS. Nieuwsgierig als ik ben heb ik een kijkje genomen op de internet site en dat sprak mij aan. Wat hij vertelde over dat je met een gezond lichaam door je passie hardlopen iets kan betekenen voor de medemensen die lijden aan deze ziekte. Dus zodoende heb ik Erik een berichtje gemaild dat ook ik mij wil inzetten voor het goede doel. Het is zelfs zo dat ik na afloop vaak nog wat extra meters loop om op een rond getal uit te komen.:-)