Laura Caspers

Laura Caspers

Ik ben Laura Caspers en ben geboren op 27 oktober 1978 in Den Haag waar ik ook ben opgegroeid. Momenteel woon ik met mijn vriend en ons dochtertje in het Westland.

Verwachtingen

Ik verwacht in 2018 1250km te lopen.

Onderstaande lopen verwacht ik mee te doen in 2018

28 januari, halve marathon, Rokkeveense Dekkerloop van Zoetermeer
11 maart, halve marathon, City Pier City loop Den Haag
18 juni, halve marathon, Aletsch halb marathon, Bettmeralp, Zwitserland

Hoe ben je begonnen met hardlopen?

Sinds mijn jeugd vind ik het al fijn om te sporten. Toen ik 18 was wilde ik bij de politie solliciteren (waar ik overigens niet meer werk) en daar moest je een sporttest en coopertest afleggen. Ik ben toen gaan trainen voor deze sporttest en begonnen met hardlopen om zo voldoende conditie te krijgen om deze test te halen. Sindsdien loop ik geregeld hard, hoewel er jaren waren dat het op een laag pitje stond en ik andere sporten beoefende. Sinds 2010 is hardlopen  een redelijk vast onderdeel van mijn leven.

Waarom loop je hard?

Hardlopen geeft mij een gevoel van vrijheid en ontspanning en het is ook nog eens goed voor mijn gezondheid. Ik loop meestal in mijn eentje, vrije trainingsloopjes. Momenteel train ik voor een aantal geplande lopen. Ik vind het erg leuk om aan recreatieve lopen mee te doen, daardoor loop ik weer eens een andere route in een andere omgeving en het geeft mij de uitdaging mijn tijd te verbeteren.

Waarom ben je mee gaan doen met rennen voor MS?

In 2012 kreeg mijn zus de diagnose MS . Ik zie wat deze ziekte doet en wat een beperkingen het iemand geeft. Ik hoop dat er in de toekomst een medicijn gevonden wordt dat MS kan genezen. Het is fijn om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.